Voor elk van de terrashaarden zijn een aantal optionele uitbreidingen leverbaar om de haard nog beter op uw persoonlijke wensen af te stemmen.

Zo leveren we onder andere:

RVS BBQ rooster

BBQ RoosterIMG 2758De zware roestvrij stalen BBQ roosters met de 6 mm dikke staven worden los geleverd. Niet omdat deze moeten worden vervangen maar vooral omdat het soms gewoon handig kan zijn om een extra rooster buiten de BBQ voor te bereiden.

Daarbij is het natuurlijk ook mogelijk om een terrashaard aan te schaffen en deze pas in een later stadium met een BBQ rooster uit te breiden.

 
 

 

 

Vonkenvanger

VonkenvangerStandaard worden de terrashaarden geleverd zonder vonkenvanger bovenop de schoorsteen. Niet iedereen vindt dit nodig en sommigen vinden het zelfs wel leuk om te zien dat het vuur bij een flink opgestookte terrashaard nog boven de schoorsteen uitkomt.

De vonkenvanger tempert een dergelijk aan de bovenkant uitkomend vuur en reduceert ook de verspreiding van vonken zodra hout wordt gestookt dat veel vonken produceert.

Natuurlijk wordt ook de instroom van regenwater door de open schoorsteen met een dergelijke vonkenvanger tegengegaan.

De vonkenvangers kunnen eenvoudig over de schoorsteen worden geschoven zonder dat deze hoeven te worden vastgezet. Het gewicht van het zware plaatstaal maakt vastzetten onnodig.

Gebogen schoorsteen

IMG 2778Indien u de terrashaard onder een overkapping wilt plaatsen kan een schoorsteen met bocht worden aangebracht. De warmte blijft daardoor wel zoveel mogelijk onder de overkapping terwijl de rook voorbij de rand van de overkapping wordt afgevoerd.

Doordat het zwaartepunt van de terrashaard daarmee ook naar achteren wordt verplaatst moet de terrashaard aan de achterkant worden ondersteund om zijn stabiliteit te behouden.

Deze voorziening wordt met de gebogen schoorsteen meegeleverd.

 
 
Voetstuk verlenger

IMG 2776Indien een gebogen schoorsteen wordt toegepast zal het zwaartepunt van de terrashaard verder naar achteren worden verplaatst. Zodra op deze gebogen schoorsteen dan ook nog weer een schoorsteenverlenger wordt geplaatst is het aanbrengen van een verlengd voetstuk zeker aan te bevelen.

Deze voetstukverlengers kunnen eenvoudig in het voetstuk van de terrashaard worden geschoven waarna de schroefpoten kunnen worden ingedraaid om ook oneffenheden in de bestrating op te kunnen vangen.

 

Schoorsteen verlengstuk

Schoorsteenverlenger

Indien u de schoorsteen van uw terrashaard wilt verlengen is hiervoor een apart verlengstuk leverbaar. Ook deze wordt weer eenvoudig over de standaard schoorsteen geschoven en een vonkenvanger past weer gewoon bovenop het schoorsteenverlengstuk.

SeniorPlatWielbeschermerGeef bij een eventuele bestelling wel even aan of u een verlengstuk nodig hebt voor de Senior of een van de andere modellen (Junior en Baby). De schoorsteen van de senior is namelijk weer net even iets groter dan die van de andere beide.

De schoorsteen verlengstukken zelf hebben een lengte van 1 meter.

 

Wielbeschermer

Vindt u de zwenkwielen wel heel erg praktisch maar wilt u ze toch liever aan het zicht onttrekken dan kan een wielbeschermer worden geleverd om dit op te lossen. Tegelijkertijd zijn de wielen dan ook beschermd tegen eventuele inwerking van de zon.