Toen we zo rond 2007 het plan opvatten om een terrashaard te gaan ontwikkelen hadden we nog geen idee wat ons te wachten stond. Het leek immers zo eenvoudig. Wat zou daarbij nu mis kunnen gaan.

3haardenNadat de eerste paar terrashaarden direct na de productie linea recta richting schroothoop waren afgevoerd omdat ze in het geheel niet aan onze eisen voldeden, wisten we wel beter. Er komt wel het een en ander bij kijken. De temperatuurverschillen waar de terrashaard tegen bestand moet zijn stellen flinke eisen aan de constructie. Een terrashaard die na het eerste gebruik al niet zijn oorspronkelijk model meer heeft, willen we zelf niet gebruiken, laat staan dat we iets dergelijks willen verkopen.

Toen de Rouweler Terrashaard dan ook zijn huidige versie had bereikt namen we ons een ding voor: “Hier gaan we niets meer aan veranderen”. Dat kost zo veel tijd, materiaal en geld dat we dat niet kunnen verantwoorden.

Vragen van potentiële klanten om de haard op wens aan te passen, werden dan ook resoluut geweigerd. We wisten inmiddels waar zoiets toe zou kunnen leiden……SeniorPlatKookpan

….totdat er in één week tijd een aantal mensen dezelfde vraag stelden: “Kunnen jullie de kachels ook leveren met een platte kap”?

Een platte kap? Dat is toch helemaal niet zo mooi? Daar blijft toch water op staan? Waarom zouden we daar aan beginnen?

Maar ja, mooi is een kwestie van smaak. In sommige modernere omgevingen zou een dergelijk ontwerp misschien zelfs nog wel beter kunnen staan dan de bestaande trapeziumkap. Als je er vervolgens even over nadenkt heeft het ook wel weer zijn voordelen. De satésaus is dan natuurlijk wel heel fijn op temperatuur te houden tijdens de barbecue.

Uiteindelijk leidde dit er toe dat we in 2018, tijdens de SummerFair in Ommen, naast de bestaande modellen ook de Rouweler Terrashaard met platte kap aan het publiek konden tonen.

Vandaar dat u nu voor zowel de Senior, de Junior als de Baby Terrashaard kunt kiezen voor de uitvoering met trapeziumkap of met platte kap.